woensdag 19 juli 2017

Hennep afdichting aanbrengen

Ik doe altijd fitterskit op binnen- en buitendraad. Rol de hennep dun over de breedte van de nagenoeg hele schroefdraa niet te dik. Kriig verbindingen maar niet droog. Schroefdraadafdichtingen-teflontape-vlas-hennep-en-vloeibare-pakking.


Hennep is een uitstekend materiaal voor het afdichten van naden en schroefdraadverbindingen, ook wel fitverbindingen genoemd.

Vlas, hennep samen met vet of kolmat pasta van griffon. Dit is eigenlijk de meest traditionele afdichting die reeds gedurende lange tijd. Hierbij geldt hetzelfde werkingsprincipe, aanbrengen op de schroefdraadverbinding. Waar loodgieters en installateurs bij het afdichten van schroefdraden eerder nog hun toevlucht namen tot materialen als hennep en PTFE, lijkt . Voor het afdichten van metalen schroefdraadverbindingen. Hennep aanbrengen op de schroefdraad (met de schroefdraad meedraaien).


Vlasvezel voor het afdichten van metalen schroefdraadverbindingen.

Een schroefdraadverbinding die niet wordt afgesloten d. Volg stap voor stap om de beste afdichting te krijgen. Ze zorgen voor een onmiddellijke afdichting die gas. Kan ik schroefverbindingen tpv radiatoren gewoon afdichten met teflontape.


Johan S Ik gebruik hennep cv afdichting en doe de hennep een . Gebruik de pasta voor water in combinatie met Hennep. Ook is het niet geschikt voor het afdichten van gasleidingen. Het gebruik van hennep en pasta is arbeidsintensief en moeilijk te gebruiken voor onervaren gebruikers. Eventueel kun je nog een activeermiddel aanbrengen. Voorbehandeling oppervlakken: Oppervlakken goed reinigen en ontvetten.


Aanbieding voor Griffon Hennep knot zak 2gr en nog veel meer klustape. Geschikt voor het afdichten van metalen schroefdraadverbindingen. Nu is de vraag : hoeveel hennep moet je daar nu ronddraaien ? Bij gebruik van teflon ben je dan vaak je goede afdichting kwijt.


Lees de instructiekaart “ Hennep en fitterskit aanbrengen ” goed door en voer de stappen uit voor de radiatorkraan en het puntstuk . Hennep (water) of acrylvezel (gas) aanbrengen op de schroefdraad (met de schroefdraad meedraaien).

Pasta royaal en gelijkmatig aanbrengen op de . Teflon eraf halen en hennep gebruiken. Loctite-5 in de goede richting in de schroefdraad aanbrengen. Griffon fitterskit Silpat Toepassingsgebied Het afdichten van metalen. Vlas of hennep is een wat gedateerd afdichtingmiddel en lastiger te . Afdichtingspasta voor het afdichten van metalen schroefdraadverbindingen in. Vlasvezel, voor het afdichten van schroefverbindingen in combinatie met fitterskit.


Vervangt hennep , pasta en PTFE tape. Onmiddellijke afdichting met volle druk. Te gebruiken in combinatie met hennep. Hennep met fitterskit vraag vakkennis en ervaring.


Omnifit kan maar ook Loctite heeft wel een pipe sealant wat direct na aanbrengen afsluit. Dit kan met hennep en pasta, gas tape ook wel teflon tape genoemd en met afdichtingsdraad. Nu kun je de teflon tape aanbrengen , houd de kraan met het deel wat. Het voordeel van hennep is dat je de kraan ietsje terug kan draaien als hij.


Er is ook nog een vloeibare afdichting verkrijgbaar in de vakhandel, het . De montagegids van IsoHemp beschrijft de techniek van het aanbrengen van IsoHemp- hennepblokken. Zorg voor een goede afdichting van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts