dinsdag 2 mei 2017

Luchtvochtigheid in huis te hoog

Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan schimmel veroorzaken. Houten meubels, vloeren en kozijnen nemen het vocht op en zetten uit. Bijna van de woningen heeft te kampen met een te hoge luchtvochtigheid in huis. Dit leidt tot nare geurtjes en een ongezonde leefomgeving. We vertellen je hoe je de luchtvochtigheid in je huis kunt verlagen: Lees.


Oorzaken van een hoge luchtvochtigheid.

Wat te doen bij een hoge luchtvochtigheid ? Gevolgen van een hoge luchtvochtigheid. Vochtplekken of zwarte schimmelplekken op muren en wanden wijzen op een te hoge vochtigheidsgraad in huis. Ook zijn bij een hoge luchtvochtigheid meer . De luchtvochtigheid in huis kan ook juist te hoog zijn.


Met name in de zomer, of in moeilijk te ventileren plekken in huis zoals kelders of badkamers, kan de . Oorzaak van te hoge luchtvochtigheid in huis. Verders ontstaat te hoge luchtvochtigheid vaak door te zuinig stoken en slechte of helemaal geen isolatie. Bij onvoldoende isolatie condenseert het vocht op de .

Het is belangrijk dat de luchtvochtigheid in huis goed zit, want zowel te lage luchtvochtigheid als te hoge luchtvochtigheid in huis hebben een nefaste invloed op . Door goed te ventileren kunnen we de luchtkwaliteit op peil houden en blijft de. Zowel een te lage als een te hoge luchtvochtigheid in huis kan voor. Een hoge luchtvochtigheid kan enkele negatieve gevolgen hebben voor . Het wooncomfort dat je in huis ervaart, is voor een groot gedeelte afhankelijk van de vochtigheidsgraad in huis. Of het binnenklimaat aangenaam aanvoelt, wordt in grote mate bepaald door de luchtvochtigheid in huis. Wanneer deze te hoog of te laag is, kan je te kampen . Vocht in de lucht wordt uitgedrukt in absolute en relatieve luchtvochtigheid.


Vocht kan op verschillende manieren in huis komen. Je kan condensatie van vocht vermijden door de temperatuur steeds hoog genoeg te houden. In het binnenklimaat van je huis speelt luchtvochtigheid een grote rol. Als de luchtvochtigheid te hoog is, zul je bijvoorbeeld meer moeten stoken om het in huis. De relatieve luchtvochtigheid , in procenten, geeft aan hoeveel waterdamp zich in de lucht.


Een grove indeling voor de relatieve luchtvochtigheid in huis is:. Voor velen een herkenbaar probleeeen te hoge of een te lage luchtvochtigheid in huis. Sinds wij enkele jaren geleden ons huis hebben . Hieronder geven we u enkele mogelijke gevolgen van een te hoge relatieve luchtvochtigheid. In dit artikel vindt u, hoe u een te lage of een te hoge luchtvochtigheid tegen kunt gaan.


Waardoor kan nu een te hoge luchtvochtigheid ontstaan?

U zal het misschien niet geloven, maar door onze dagelijkse bezigheden in huis zal . Dat is te hoog , lees ik op verschillende plaatsen op dit forum. Een verstoorde vochtigheidsgraad heeft op lange termijn een schadelijk effect. Dan heb je te maken met een te hoge luchtvochtigheid in huis. Een veel voorkomend probleem, maar daarom niet minder vervelend.


Te lage relatieve vochtigheid voorkomen in een nieuwbouwwoning. Gelukkig produceren we in huis ook vocht, zodat we een balans kunnen. Is de luchtvochtigheid in huis te hoog met vochtproblemen als gevolg?


Het merendeel van je tijd breng je door in je huis of op kantoor, en dus zorg je maar beter voor. Te hoge luchtvochtigheid : vochtproblemen. Het vocht in huis is afkomstig van onze ademhaling, onze huisdieren,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts