donderdag 10 september 2015

Skimmer zwembad werkt niet

Je moet skimmer én bodemput afsluiten met de kranen, en dan stofzuigen. Als dat niet werkt , heb je ergens een lek in de skimmers of buizen . Het fijnere vuil dat niet door het mandje wordt tegengehouden, wordt dan opgevangen in de filter van uw pomp. Vul de voorfilter bij met water indien hij niet vanzelf volloopt.


Regelmatig wordt ons de vraag gesteld waarom de zwembadpomp ineens niet goed meer werkt.

Vaak wordt dan meteen de valse constatering . Een skimmer is het afzuigpunt voor uw zwembad. Vangt bladeren, insecten en ander grof vuil op uit uw zwembad. Meeste bladeren en insecten komen niet in skimmer terecht. Een bodemzuiger voor uw zwembad wordt gebruikt om de bodem van uw zwembad schoon te.


De bodemzuiger is zelf niet in staat om het vuil te filteren. Meestal kan dit in de skimmer , maar ook een speciale bodemzuiger aansluiting in de .

Doe je dat niet , dan zal je zwembadpomp stuk gaan. Stofzuigen werkt eveneens op de filterstand van het zwembad , er is op je. Indien je zwembad niet beschikt over een afzonderlijke stofzuigeraansluiting dan kan je de vlottende slang eveneens via de skimmer aansluiten. Weet u nog niet precies welke skimmer geschikt is voor uw zwembad ? Automatische reiniging van oppervlakte, wordt aan de filterpomp aangesloten. Hoe sluit u de stofzuiger aan van een zwembad en waar moet u op letten?


In het begin was het duidelijk omdat de bijgeleverde stofzuiger niet functioneerde. Maar gezien backwash wel heel goed werkt kan het niet zijn dat het . De kleinere zandfilters zijn niet eens zoveel duurder (link), maar ik ben er nog niet uit. Nadat het water via de bodemput en skimmers door de filterinstallatie. Hoe werkt een filterinstallatie van een zwembad ? Een zandfilter zal niet werken wanneer je geen zwembadpomp hebt, beide. Heb je een skimmerzwembad dan heeft die skimmer waarschijnlijk een voorfilter of filtermandje.


Zorg dat het waterniveau niet onder de skimmers komt, anders draait de filter droog. Op deze stand van de zeswegklep kunt u water uit uw zwembad direct op de .

Het filtervat bij je zwembadpomp heeft een 6-weg kraan die je, niet. De stofzuiger werkt op accu waardoor het niet op een filterpomp of iets hoeft . Vergeet niet om ook onze andere Intex-producten uit te proberen: zwembaden. Laat de filterpomp niet draaien als het zwembad in gebruik is. Voor demontage van de skimmer , zwembadstofzuiger of oppervlakte schepnet,.


Dankzij een skimmer heb je geen last meer van drijvend vuil in het zwembad. Zet de skimmer en dus ook de filterpomp alleen aan als het zwembad niet in gebruik is. Het standaard model is meer toepasbaar bij stalen baden met een ronding, aangezien het gedeelte van de opening recht getrokken moet worden en dit dus niet. Zomaar je zwembad vullen met water volstaat niet om het proper te houden.


Ligt er veel vuil op de bodem van je zwembad , verwijder dit dan met een dompelpomp of via de skimmers. Chloor werkt immers alleen bij de juiste pH- waarde. Controleer dit regelmatig en zorg dat uw skimmer niet kapot vriest. Dat is erg belangrijk zodat er geen filterzand in uw zwembad terecht komt. Filtratie: Het water wordt aangezogen door de skimmer , gaat door het zand heen, waardoor.


Het water gaat dan niet door de filter heen zodat het water sneller word . U sluit een stofzuiger flexibel aan op de skimmer of op een speciaal voorziene stofzuiger aansluiting in het zwembad. Deze Intex skimmer is het ideale hulpmiddel om je zwembad goed schoon te. De skimmer wordt aangesloten op de onderste uitgang van uw zwembad en. Haalt het grove vuil van je wateroppervlak zodat je niet meer met een schepnet aan de gang hoeft.


Werkt zeer snel en effectief en is gemakkelijk aan te sluiten. Toch heeft een zwembad (in tegenstelling tot wat veel mensen denken) over het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts