donderdag 19 maart 2015

Cyste pols

Een ganglion is een goedaardige lokale zwelling in de hand of pols. Algemene punten tav een botcyste in de pols. Welke verschijnselen kunnen optreden bij een bot cyste in de pols.


De behandeling hiervan kan zéér uiteenlopend zijn, een kleine cyste die niet. Er is een zwelling te voelen of te zien aan de pols en kan soms pijn veroorzaken.

De cyste is goedaardig en kan voorkomen centraal aan de rugzijde van de . De cyste ontstaat vanuit het gewrichtskapsel of vanuit een peesschede. Het komt meestal aan de rugzijde, soms ook aan de binnenkant van de pols voor. Lees meer over de symptomen en de behandeling van een . De meest voorkomende plaatsen zijn (i) de rug van de pols , (ii) de rug van de. De polscyste kan aan de palmzijde van de pols voorkomen (palmaire polscyste). Dit type van cyste ligt meestal vrij dicht tegen een slagader van de pols.


Een botcyste ook wel interossaal ganglion genoemd is een goedaardige holte ( cyste ) in het bot.

Bekijk onze website voor meer informatie over botcyste. Ze bestaan uit een dunne wand of kapsel, dat gevuld is met . Een polscyste of ganglioncyste is een frequente oorzaak van weke delen zwelling rond de pols. Binnenkort komt u naar het Deventer Ziekenhuis voor het verwijderen van een ganglion in de pols.


Via een verbinding met het gewrichtskapsel wordt de cyste met gewrichtsvocht gevuld en. Deze zijn op te merken als kleine knobbels ter hoogte van de pols. Soms zijn ze zacht en kan men een vloeistof heen en weer . Tumor is het Latijnse woord voor zwelling. Echter, tumoren kunnen zowel goedaardig als . Indien de cyste zich in de buurt van belangrijke structuren.


Hier geven wij u informatie over de . Ook voor acuut en chronisch letsel van de hand en pols , zoals fracturen, . Een cyste betekent een zakje met vocht. In deze brochure leggen wij u uit wat een ganglion en een mucoïd cyste zijn en. De ganglion zit meestal aan de bovenzijde van de pols , maar soms ook wel . De cyste (ook wel ganglion genoemd) zijn frequent voorkomende, goedaardige knobbeltjes of gezwelletjes ter hoogte van de hand of pols.


Het is een holte ( cyste ) onder de huid met slijmerig vocht.

De handspecialist maakt een kleine snee, waarna de cyste wordt verwijderd. Maar ze kunnen ook aan de binnenkant van de pols verschijnen (volair ganglion) , aan de achterzijde van de vinger aan de basis van de nagel (mucoïd cyste ) . Heeft u al een tijdje last van een ganglion en lijkt deze cyste niet uit zichzelf . Blijkbaar zou het een cyste zijn, even gegoogeld en dat is inderdaad. Goedaardige zwelling die meestal op de bovenkant van de pols ontstaat, soms aan. Dit is een soort van glijmiddel waardoor de pees makkelijk . Bij mijn zus ( cyste in voet) en een vriendin ( cyste in pols ) is de cyste. Een opeenhoping van pus is geen cyste maar een abces.


Vloeistof komt vanuit de peesschede in de cyste en een éénkleppig systeem. Er zijn aanwijzingen dat een pijnlijk ganglion van de pols of hand een uiting is . Aangezien de cyste in verbinding staat met het gewricht gaat de zwelling vaak. De grootte van de cyste kan wisselen, en meestal worden ze langzaam. In die situaties is het goed mogelijk vinger aan de pols te houden. In andere situaties groeit de cyste onopgemerkt.


In sommige gevallen kan het al voldoende zijn om een brace rond de pols te dragen en veel te trainen. Ook is via kijkoperatie (arthroscopie) de cyste vlot te verwijderen. Dit geeft kleinere littekens en een vlotter herwinnen van de souplesse van de pols na de . Het ganglion ontstaat vanuit een gewrichtskapsel of vanuit . Het komt vooral voor aan de pols , maar ook elders in het lichaam kan het voorkomen. Er is zelden een duidelijke oorzaak voor het ontstaan van een ganglion. Omdat de cyste regelmatig weer terugkomt, voeren we deze behandeling niet vaak uit.


Een mucoïde cyste is een zwelling . Bij pijn, terugkerende infecties of een blijvende lekkage van vloeistof uit de cyste , adviseer ik een operatie. U werd geopereerd wegens een cyste t. Deze folder geeft u nadere informatie over de eerste periode na de ingreep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts