dinsdag 5 juni 2018

Luchtvochtigheid in huis

De luchtvochtigheid in huis speelt een belangrijke rol bij een fijn of juist minder prettig binnenklimaat. Maar wat is luchtvochtigheid precies? Bijna van de woningen heeft te kampen met een te hoge luchtvochtigheid in huis.


Dit leidt tot nare geurtjes en een ongezonde leefomgeving. Het is belangrijk dat de luchtvochtigheid in huis goed zit, want zowel te lage luchtvochtigheid als te hoge luchtvochtigheid in huis hebben een nefaste invloed op .

Een goede luchtvochtigheid in huis is belangrijk om gezond en fijn te wonen, maar wat is de ideale luchtvochtigheid in huis en hoe kunnen we dit regelen? Info over de ideale luchtvochtigheid en hoe je teveel vocht aanpakt vind je hier. Wat is de optimale luchtvochtigheid in huis ? Wanneer is het vochtig of te droog en wat moet je doen? Met deze tips kun je direct aan de slag.


Luchtvochtigheid heeft invloed op uw gezondheid en levenservaring. Info en tips over luchtvochtigheid en beinvloeden van luchtvochtigheid in huis.

Probeer verder de lucht in huis zo droog mogelijk te houden. We vertellen je hoe je de luchtvochtigheid in je huis kunt verlagen: Lees snel verder voor een gezonde leefomgeving! Een lage luchtvochtigheid in huis snel hoger met een luchtbevochtiger van AirSain. Luchtbevochtigers voor een gezonde . Vochtproblemen en schimmelproblemen zijn het gevolg van een hoge luchtvochtigheid in de woning. Hoe komt de luchtvochtigheid in huis zo hoog?


In de winter draait de verwarming op volle toeren. Het is dan wel aangenaam warm in huis , maar die verwarming droogt de lucht in je huis uit. Of het binnenklimaat aangenaam aanvoelt, wordt in grote mate bepaald door de luchtvochtigheid in huis. Wanneer deze te hoog of te laag is, kan je te kampen . Wij wonen nu maanden in onze huidige woning. En anders een luchtbevochtiger nemen dat werkt echt fijn.


Bij een relatieve luchtvochtigheid van bevat de lucht de helft van de maximale. Een grove indeling voor de relatieve luchtvochtigheid in huis is:. Nou blijkt dat mijn huis niet te vochtig is maar te droog!


Deze luchtvochtigheid zorgt voor een gevoel van een aangename, propere lucht.

Maar hoe kan ik zonder een hygrometer meten hoe hoog de luchtvochtigheid is. Zijn daar huis tuin en keukenmiddeltjes voor? Wanneer we het hebben over de luchtvochtigheid in een woning, dan gaat het concreet over de relatieve luchtvochtigheid. Vocht in de lucht wordt uitgedrukt in absolute en relatieve luchtvochtigheid. Vocht kan op verschillende manieren in huis komen.


Onder relatieve luchtvochtigheid (vanaf nu: R.L.) wordt verstaan de hoeveelheid . Oorzaak van te hoge luchtvochtigheid in huis. Idealiter bedraagt de luchtvochtigheid in huis a. Indien de luchtvochtigheid in huis te hoog of te laag is kan dit nefast zijn voor de gezondheid. Omgekeerd is een lage luchtvochtigheid in uw woning ervoor verantwoordelijk dat het droog is bij u in huis.


Ideaal voor een mens is een luchtvochtigheid van . Dit kan variëren van gezondheidsklachten tot invloeden op het meubilair. In mijn huis is het altijd erg vochtig. Optimaal zou het tussen de 40- relatieve luchtvochtigheid zijn, maar ik zit nu op.


Je ademt elke dag, de hele dag door, lucht in. Je zorgt er maar beter voor dat die gezond is, en dus de juiste luchtvochtigheid heeft. Je kan denken: droge kost, een onderwerp als luchtvochtigheid in je huis.


Tót je de voordelen van een juist luchtvochtigheidsklimaat in huis. Wij voelen ons in huis het meest prettig bij een luchtvochtigheidsgraad tussen. In dit artikel leest u alles over de mogelijke risico's, oorzaken en oplossingen.


Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts